HOKKAIDO UNIVERSITY FISHERIES SCIENCES

Japanese HOKKAIDO UNIVERSITY

Department of Marine Bioresources Chemistry

Department of Marine Bioresources Chemistry
資源機能化学科

Units Language 2nd year 3rd year 4th year
  Spr Sum Fal Win Spr Sum Fal Win Spr Sum Fal Win
Compulsory subjects Laboratory Work on Analytical Chemistry 分析化学実験 1 J                      
  Laboratory Work on Microbiology 微生物学実験 1 J                      
  Laboratory Work on Food Hygiene 食品衛生学実験 1 J                      
  Laboratory Work on Biochemistry 生物化学実験 1 J                      
  Laboratory Work on Organic Chemistry 有機化学実験 1 J                      
  Laboratory Work on Nutritional Biochemistry 食品栄養学実験 1 J                      
  Practice of Marine Bioprocess Engineering 生産プロセス工学実習 1 J                    
  English for Fisheries Sciences I 水産科学英語Ⅰ 1 J or E                    
  English for Fisheries Sciences II 水産科学英語Ⅱ 1 J or E                    
  Marine Bioresources Chemistry Seminar 資源機能化学演習 2 J                
  Graduation Work 卒業研究 8 J or E                
                           
Electives Introduction to Oceanography 海洋学入門 2 J                      
  Aquatic Biology 水圏生物学 2 J                      
  Experimental Statistics 実験統計学 2 J                      
  Introduction to Fish Stock Assessment 基礎水産資源学 1 J                      
  Introduction of Fisheries Biology 水産資源各論 2 J                      
  Introduction of Fisheries Physics 水産物理学入門 2 J                      
  Basic On-board Training of Fisheries Sciences 基礎乗船実習 1 J                  
  General Aquaculture 水産増殖学 1 J                      
  Biochemistry of Fisheries Sciences 水産生物化学 2 J                      
  Fisheries Utilization 水産物利用学 1 J                      
  Fisheries Economics and Business Administration 水産経営・経済学 2 J                      
  Microbiology 微生物学 2 J                      
  Biochemistry I 生化学Ⅰ 2 J                      
  Organic Chemistry 有機化学 2 J                      
  Cell Biology 細胞生物学 2 J                      
  Embryology and Histology 発生・組織学 2 J                      
  Comparative Physiology 比較生理学 2 J                      
  Analytical Chemistry 分析化学 2 J                      
  Physical Chemistry 物理化学 2 J                      
  Biochemistry II 生化学II 2 J                      
  Food Chemistry 食品化学 2 J                      
  Nutritional Chemistry 栄養化学 2 J                      
  Food Preservation 食品保蔵学 2 J                      
  Enzymology 酵素機能化学 2 J                      
  Applied Microbiology 微生物利用学 2 J                      
  Chemical Engineering 化学工学 2 J                      
  Food Preservation 食品衛生学 2 J                      
  Food Engineering 食品工学 2 J                      
  Natural Product Chemistry 天然物化学 2 J                      
  Molecular Nutrition Biochemistry 分子栄養学 2 J                      
  Instrumental Analytical Chemistry 機器分析化学 2 J                      
  Field Training on Board I 洋上実習Ⅰ 2 J                    
  Aquariology 水族館学 2 J                      
  Study and Training of Marine Research Diving 潜水調査実習 1 J                  
  Environmental Physical Oceanography 海洋環境物理学 2 J                      
  Fisheries and Marine Engineering 水産海洋工学 2 J                      
  Applied Biology of Seaweeds 海藻学 2 J                      
  Special Practice I 特別実習Ⅰ [1] J or E                        
  Special Practice II 特別実習Ⅱ [2] J or E                        
J: Japanese
E: English